Over Roelf

Roelf Roelfs 

Gospeldirigent / Organist 

 

RoelfAl op jonge leeftijd werd Roelf door zijn ouders naar de muziekschool gestuurd. Hij volgde daar de algemene muzikale vorming (AMV) en kreeg daarbij een aantal jaren blokfluitles. Na een aantal jaren stapte hij over op orgelles, dat al snel werd veranderd in kerkorgelles. Op 16 jarige leeftijd werd hij organist in een aantal kerken rond Delfzijl.(Meedhuizen en Tjuchem en was invalorganist in Farmsum)
Enkele jaren later werd hij gevraagd om orgel/piano te komen spelen bij het gospelkoor Opée uit Appingedam. In die periode is hij naast orgel ook zich voor piano gaan interesseren. Dit heeft hij gedaan totdat hij van Delfzijl naar Apeldoorn verhuisde.
Daar is hij (inval)-organist geweest in Klarenbeek, Loenen en Hall. Hij heeft enkele jaren les gehad van Piet Wiersma in de kerken van Harderwijk, Elburg en Monnickendam.
Na zijn komst naar het midden van het land heeft hij zich tevens weer aangesloten bij een gospelkoor; eerst was dat ‘the Young Relations’ o.l.v. Lex Sonneveld en naderhand bij Vocation dat toen onder leiding stond van Wim Rouw. In die tijd heeft hij een 2 jarige avondstudie koordirectie gedaan bij het SNK en ervaring opgedaan met dirigeren bij het mannenkoor in Groenlo en een kindermusical en een aantal gastdirigent bij diverse gemengde koren in gelderland.
Zijn eerste 'eigen' koor was het koor ‘Sing it’ uit Groenlo. Sinds september 1995  (tot september 2006) is hij dirigent van het gospelkoor "Shine On" uit Eerbeek waarmee hij een aantal malen naar Polen is geweest om daar te concerteren.
In de tijd dat hij lid was van het koor Vocation, is hij in contact gekomen met Greet Woltjes. Van haar heeft hij nu een aantal jaren zangles. Hij heeft de rol van Yeletski gespeeld in de opera Pique Dame in maart 2004. De meest recente opera waarin hij zong was Deidamia van GF Händel.
Vanaf september 2004 heeft hij genoten van zijn rol als Cadmus in de opera ‘Semele’ van GF. Händel dat wordt uitgevoerd door het operakoor ‘La Respirazione’ uit Apeldoorn.
En vanaf september 2004 is hij met de Julianakerk Gospelgroep "Celebrate" gestart dat eens in de veertien dagen repeteert in de  Julianakerk. Vanaf september 2006 is hij van start gegaan met het Julianakerk Gospelkoor "Good News" dat ook eens in de veertien dagen repeteert in de  Julianakerk. (de ene dinsdag repeteert Celebrate, de andere Good News).
In 2008 is hij betrokken geweest als coach bij de jeugdkerkdiensten in de regio Zevenhuizen in Apeldoorn. Van november 2009 tot juni 2011 heeft vandaaruit de jeugd gospelband Basic 2.0 bestaan. In 2010 heeft hij meegewerkt in het koor en als een van de 'Matelos' in de opera Lakmé dat werd uitgevoerd in Orpheus door het operakoor ‘La Respirazione’.
In 2010 heeft hij het gospel oratorium '7 dogn i Jerusalem', geschreven door Martin Alfsen, vertaald naar het Nederlands. Als uitdaging voor het najaar van  2011 tot 1 april 2012 is hij een projectkoor gestart om dit gospel oratorium uit te voeren in de Julianakerk in Apeldoorn op palmzondag 2012. Helaas is er om gezondheidsredenen, die een week voor de première optraden en duurden tot eind 2013, geen uitvoering geweest. Op 28 en 29 maart 2015 is het project '7 dagen in Jeruzalem' uitgevoerd in resp. de Dorpskerk van Voorst en de Julianakerk in Apeldoorn. In 2016, ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van GoodNews een gospelworkshop en concert georganiseerd met Martin Alfsen. Het jaar 2017 was een jaar waarin de gezondheid weer niet meewerkte. In 2019 een concert georganiseerd dat op 29 februari 2020 is gegeven door het Noorse gospelkoor Reflex o.l.v. Martin Alfsen. Vanaf okotber 2019 weer ziek geworden en veel het AMC bezocht. Tegen alle verwachting in kwam er begin maart de constatering dat het probleem uit zichzelf aanhet oplossen was, wat niemand kon verklaren. Nu tijdens de coronacrisis is het nog steeds voorzichtig aan doen voor ik weer start met gezamenlijke repetities van koren.

 

 

Opleiding:
- Muzikale vorming (theorie)
- Kerkorgel
- Opleiding dirigent
- Zangles (klassiek)

Ervaring:
- Jongerenkoren (Opée, Appingedam; The Young Relations, Apeldoorn; Vocation Apeldoorn)
- Jeugdgroepen (Basic2.0, Apeldoorn organisator en coach)
- Jeugdkerk coach t.a.v. muziek
- invaldirigent diverse koren
- Kerkorganist in Tjuchem-Meedhuizen, Farmsum Delfzijl, Jachtlaankerk Apeldoorn; Julianakerk Apeldoorn
- Dirigent The News Singers (2010 - 2016)
- Dirigent Good News (oprichter 2006 - heden)
- Muzikaal leider Celebrate (oprichter 2006 - heden)
- Solist operakoor (1990 - maart 2012: Yeletski uit Pique Dame; Cadmus uit Semele; Matelos uit Lakmé )
- Projectkoor (7 dagen in Jeruzalem ; Jeugdkoor kerst)
- Organisator internationale korenuitwisseling (Infinitum Cantamus, Krotoszyn, Polen)
- Organisator Gospeldag 2014
- Gastdirigent '5 Mystical Songs' Ralph Vaughan Williams (februari 2015)
- Project (7 dagen in Jeruzalem) uitgevoerd in Voorst en Apeldoorn (maart 2015)

Design by: www.diablodesign.eu